Projecten


Island Generator

Island Generator

http://lideilere.com/island/

Voor dit project ben ik uit gegaan van mijn fascinatie voor door automatisch gegenereerde en door algoritmes opgebouwde structuren met computerprogramma's. In veel games wordt dit al tientallen jaren gebruikt. In mijn werk komt het idee van een eiland vaak terug, dat wilde ik met dit project verdiepen door een generator te programmeren die steeds opnieuw een willekeurig eiland kan genereren. 
Ik heb er voor gezorgd dat het makkelijk is om steeds een nieuw eiland te genereren. Ook zijn er soms speciale dingen op de eilanden te zien. Tempels en andere gebouwen. Voor een gevoel van schaal en bij wijze van onderwerp is er op vrijwel elk eiland altijd een plekje gereserveerd voor een huisje waar de toeschouwer zou kunnen wonen, als deze zich zoiets voor wilt stellen. Overigens draait veel van dit project ook om het voorstellingsvermogen van de toeschouwer; de weergave van de eilanden is simplistisch, hoe het eiland er in het echt uit zou kunnen zien is aan de toeschouwer zelf. Klik hier voor een eiland!

Music EP release

Music EP release

Met de muziek die ik maak heb ik een optreden gedaan op een openbaar evenement. Bij een deel van het optreden heb ik samengewerkt met een Utrechtse dansgroep. Na het optreden konden mensen mijn muziek kopen, niet op CD, maar digitaal. Ze konden een afdruk van een door mij gemaakte tekening kopen waar, per tekening, een unieke code bij is meegegeven. Deze code kon online op een door mij gemaakte pagina worden ingevuld, om zo bij de gekochte muziek te komen. Hier kon het worden gedownload. Op deze manier was de aanschaf van CD's niet nodig, wat scheelt voor de belasting op het milieu.

Samenwerkingsproject 'Untagged'

Samenwerkingsproject 'Untagged'

Deze samenwerking vond plaats in Cultuurspinnerij De Vasim in Nijmegen. Samen met 7 andere beginnende kunstenaars werkten we vanaf begin juli 2015 voor 10 dagen in en om het gebouw om op de laatste dag tot een presentatie te komen. Tijdens ons verblijf kwamen langzaam de onderwerpen 'spel' en 'ontdekken' steeds meer op de voorgrond te staan. Gevonden voorwerpen buiten en in het gebouw verzamelden we en combineerden we met elkaar, we verzonnen spelletjes om gezamenlijk te spelen in het gebouw en probeerden het gebouw zowel visueel als auditief op verschillende manieren vast te leggen.

Een registratie van het gehele project is terug te vinden op untaggedvasim-blog.tumblr.com. Deze blog fungeerde tijdens ons verblijf voornamelijk als dagboek. Na de laatste dag hebben we hier ook een overzicht van de uiteindelijke presentatie opgezet.


Contact

Vul onderstaand formulier in of stuur een email naar:
contact